Leerlingen bouwen hun eigen Kleine Stad

Oud-West

In het project De Kleine Stad geven leerlingen hun kijk op de historische ontwikkeling van Amsterdam

Vandaag zondag 15 juni is in de Expozaal van WG Kunst, Marius van B. Bastiaansestraat 28, Amsterdam, de expositie de Kleine Stad te zien. De expositie is te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

De Kleine Stad laat werk zien van leerlingen van vier Amsterdamse scholen voor voortgezet onderwijs. Meer dan tweehonderd leerlingen van het Huygens College, het Cathesius Lyceum, het Marcanti College en the International School (AICS) geven hun kijk op de historische ontwikkeling van Amsterdam. Op deze scholen is afgelopen schooljaar het project De Kleine Stad uitgevoerd door WG Kunst en Daniel Schipper met subsidie van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst.

Doel van het project is leerlingen van het voortgezet onderwijs inzicht te geven in de ontstaansgeschiedenis van Amsterdam. Voor iedere school is een thema uitgewerkt: bruggen, godshuizen, architectuur en handel. Aansluitend op deze thema’s zijn vier wandelingen uitgezet zodat de leerlingen de historische ontwikkeling van Amsterdam met eigen ogen kunnen zien. De leerlingen hebben tijdens kunstlessen op school het thema verder uitgediept door zelf een deel van De Kleine Stad te maken. Zo zijn er glas in lood ramen, munten, geveltjes en een hangbrug te bewonderen. De expositie toont het ontwikkelde lesmateriaal en het werk van de leerlingen.

Gepubliceerd: 15 juni 2008