De kunst van het versieren

Een echt Amsterdams boek - van Frank H.M. van der Heul - over een jonge man die in de zestiger jaren van de vorige eeuw zijn weg probeert te vinden in de liefde, in de muziek, op de arbeidsmarkt en in de Bos en Lommerbuurt.

De auteur met zijn inboedel op de rozengracht Foto: Hans van de Mortel Foto uit het boek (fotograaf: Hans van de Mortel)

Een bloemrijk geschreven autobiografisch boek dat vol staan met feiten over de rijke geschiedenis van Amsterdam (doet qua stijl denken aan Geert Mak) en dat en passant gebruikt kan worden als tuinkalender.

Het boek gaat over de kerk op de de Admiraal de Ruyterweg, Neef Sport in de Raadhuisstraat, de Phonobar op het Thorbeckeplein, huisjesmelkers, maar ook over moeilijke gesprekken met ouders en (mogelijk toekomstige) schoonouders en over nog heel veel meer!

“Op woensdag- en zaterdagmiddag lagen mijn vrienden en ik vaak in de berm van de Haarlemmerweg bij Sloterdijk. Niet om notie te nemen van het hoog opgeschoten onkruid ofvlinders die geruisloos voorbij dartelden. Het ging ons dragers van plusfours, ook wel pofbroeken en drollenvangers genoemd, uitsluitend om de nummerborden van het voorbijzoevende snel verkeer richting Halfweg en Haarlem. Echt druk was het toen nog niet.”

“Het motregende en tegen de nog in kracht toenemende wind reed ik met mijn inboedel naar de Juliana van Stolbergstraat. Ik trok weer in bij mijn ouwelui.”

De kunst van het versieren is een aanrader voor iedereen die terug wil naar de tijd van kauwgomplaatjes, Roy Rodgers, Renault Dauphine en NSU-bromfiets. Lezen!
Het is te bestellen door een e-mail te sturen naar de schrijver die het boek in eigen beheer heeft uitgegeven: frankh.m.vanderheul@hetnet.nl

ISBN 978-94-90495-04-6

Wim Nieboer

Amsterdam... zoals ook een Grunneger het gekend heeft!

Eindelijk verscheen een boek, waarop we allen in wezen hebben zitten te wachten. Een boek over Franky-boy in good old Mokum, waar in de roaring sixties ook ik als geboren en getogen Groninger in hart en ziel al kwam, veelal voor zaken maar soms toch ook even voor een 'vluggertje over het Waterlooplein' waar je nog zomaar je auto kon parkeren en je met voorwerpen terug kwam die nu nog in gebruik zijn! Dat boek lezen was weer even 'nostalgeren'. Dank aan de schrijver, dat hij dit boek het levenslicht heeft laten aanschouwen. Amsterdam huilt, waar het eens heeft gelachen en deze lezer lacht nu nog om het Amsterdam waar hij wel eens heeft staan huilen bij een miskoop op het eerder genoemde plein! LOL! De kunst van het versieren...... een aanrader!

hans van de mortel

Een must!

Voor wie lekker ontspannen een geweldig informatief boek vol nostalgie en heerlijk de lachlust opwekkende verhalen wil lezen van een van de beste schrijvers van Nederland - helaas aan de waardering van menige recensent ontsnapt - is dit boek een absolute must. Dat mijn naam genoemd wordt als fotograaf van dit plaatje was echt niet nodig geweest. Het maakt mijn testimonium er helaas niet geloofwaardiger op.

De schrijver Frank van der Heul is een knotsgekke toffe gozer die - helaas - zeldzaam is geworden. Nou ja, oordeel zelf. Een collectors item voor een prijs die het zeer zeker dubbel en dwars waard is. Je moet wel een type zijn die het leven als EEN GROTE GRAP beschouwt. Anders werkt het niet. Stukken beter dan 'Ik Jan Cremer'. Tenminste, als je zonder al dat overdreven opgeklopte geneuk van Jan Cremer kunt.