Een feest van herkenning

Auteur: An van Batum
7 Fans

Zaterdag 13 maart was - georganiseerd door Podium Mozaïek en Theater RAST - de presentatie van het boekje 'Groeten uit Amsterdam-West'.

Iedereen wordt in de bloemen gezet in Podium Mozaïek Foto: Mario van Riemsdijk, 13 maart 2010

Iedereen wordt in de bloemen gezet in Podium Mozaïek Foto: Mario van Riemsdijk, 13 maart 2010 Door: Jan van Zijp

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Shirley Brandeis of ik mee wilde werken aan een nieuw boekje samengesteld door Shirley met verhalen van West genaamd: Groeten uit Amsterdam-West.

Aangezien ik een echt “West mens” ben en er al vanaf 1940 woon, zei ik meteen Ja!
Ze heeft dat aan nog negen andere “West-mensen” gevraagd. Daar is een verrassend leuk boekje uit voortgekomen met tien geheel verschillende belevingen van het wonen in West. Heel verschillend en o zo herkenbaar denk ik voor veel mensen in West en ook daarbuiten die vroeger in West hebben gewoond.

Zaterdag 13 maart was de presentatie onder leiding van Wijnand Stomp.
Ik wist niet wat ik (wij) er van konden verwachten en of er inderdaad mensen op af kwamen, ik had geen idee. Maar tot onze verbazing stond en zat de hele ruimte propvol.
Toen we met onze verhalen begonnen was het gelach en instemmend gemompel van herkenning niet van de lucht. Na afloop kwamen er naar ons, de vijf vrouwen en vijf mannen, allerlei mensen met ons praten die, of op dezelfde school hadden gezeten of net als ik vóór de nieuwbouw op de dijk of in het zand van de nieuwbouw hadden gespeeld, of met andere punten van herkenning.

Ik wil Shirley hartelijk bedanken dat ik mee mocht doen en ik raad ieder aan die uit West komt het boekje aan te schaffen; het is een feest van herkenning.
An van Batum

Lees hier alle verhalen van An van Batum.

De verhalenbundel Groeten uit Amsterdam West is voor 8 euro te koop bij Podium Mozaïek (Bos en Lommerweg 191) en bij Boekhandel Omta (Bos en Lommerweg 227).