Woningnood

Auteur: An van Batum

Met loven en bieden een woning

Bloys van Treslongstraat Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, omstreeks 1925

Na twee jaar inwonend te zijn geweest, met man en kind, kregen wij een benedenhuis in de Bloys van Treslongstraat. Dat was iets geweldigs.

We kregen dat huis omdat in die tijd (1957) de bouwvakkers in opstand kwamen omdat ze hard moesten werken in de nieuwbouw in de Tuinsteden, maar zelf geen huizen hadden.

Na veel protesten en dreigingen met een staking, kregen ze "voorrang" bij het CBH (Centraal Bureau Herhuisvesting). Gelukkig hoorden we van een woning die leeg kwam en zijn met de opzichter gaan "praten" en na wat loven en bieden, kregen we de woning.
Zo ging dat in die tijd.