Interview met de heer en mevrouw Groenewoud uit Sloten

7 Fans

Hij was schilleman, later melkveehouder, schakelde over op vleeskoeien en varkens en was beheerder van een klein gemaal. Altijd een aanpassing gevonden. Zijn vrouw en hij kennen elkaar van hun gezamenlijk opgroeien aan de Osdorperweg. Hun passie: de paardensport.

De heer Groenwoud (1930) Bron: Bram de Waard

In deze prachtige film vertellen de heer en mevrouw Groenewoud, geboren en getogen in Sloten en Osdorp, over hun jeugd, de oorlog, familiegeschiedenis en de liefde voor de paardensport. Roerende anekdotes, uitgebreid toegelicht aan de hand van fotoalbums en films. Een prachtig portret.

Mevrouw Groenewoud (1932) Bron: Bram de Waard

Klik hier voor het interview van 14 minuten met de heer en mevrouw Groenewoud.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

André van den Bogaard

De Hackney's.

Mijn vader Bertus, van Bogaard& Boelens, was ook paarden gek, net als Jaap. Als jongen ging ik met hem mee naar Japie, daar was iets leuks te zien.

Dat was dan de Hackney, die uit de stal gehaald werd, even paraderen en dan kreeg het beest een klap op de kont en rende zelf de stal weer in (tenminste, zo herinner ik het me nog)

Leuk dit weer te zien, rust zacht Jaap