Boerderijen in Sloten en Osdorp

Sloten-Oud Osdorp

Jaap Groenewoud (85) vertelt over zijn herinneringen aan de hand van een fotoboek dat recent aan de Werkgoep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp is geschonken. Veel van de afgebeelde boerderijen en hun bewoners kent hij uit eigen ervaring. Hij was namelijk schillenboer en registreerde daarnaast geruime tijd voor een fokvereniging de melkproductie van individuele koeien.Veel van de afgebeelde boerderijen zijn uit het landschap verdwenen, maar een aantal staat er nog. Tamar Frankfurther doet het interview. Mevrouw Groenewoud-Rol is aanwezig en vertelt een stukje verhaal hoe zij als peuter werd opgevangen door woonwagenbewoners.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

Henk Smeenge

Fam Jaap Groenewoud

Jaap was een broer van mijn moeder Reintje Klasina Groenewoud gehuwd met Jan Smeenge ze woonden in Nieuweschans tegenwoordig Bad Nieuweschans