Interview met Mia van der Willige-Gijtenbeek en Fred van der Willige

Sloten-Oud Osdorp

Mia van der Willige (1952) is geboren en getogen in Sloten op het adres Sloterweg 1200. Ook haar moeder is daar geboren. Zij komt uit een gezin van 6 kinderen, Rooms Katholiek. Haar vader werkte als portier bij de ABN en later ook als portier op het hoofdkantoor van Albert Heijn. Zij heeft goede herinneringen aan haar opgroeien in Sloten, was net als haar moeder en haar dochter leerling van de St. Jozefschool. Zij leest voor uit een boek waarin allerlei over haar opgroeien is vermeld, verder foto's en een uitgebreide knipselverzameling. Zij is al heel lang samen met haar man Fred (1950).

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.