Interview met Henk Worm

Veehouder aan de Osdorperweg

Verteller: Henk Worm
Sloten-Oud Osdorp

De familie Worm bedrijft al vanaf 1895 de veeteelt aan de Osdorperweg. Henk Worm (74) melkt nog steeds iedere dag zijn koeien en houdt schapen. De koeien kunnen helaas niet meer de wei in want van het stuk land aan de overkant van de weg - ooit in eigendom - is een aantal jaren geleden de pacht opgezet. Er wordt aan gewerkt om het weer in gebruik te krijgen. Tinie, de vrouw van Henk Worm, is helaas verleden jaar overleden wat verdrietige momenten oplevert. Gelukkig zijn de contacten met de drie dochters goed. Tinie Worm was maatschappelijk zeer actief, onder andere in verband met het jaarlijkse "Over de rand" festival.

Bron: Bram de Waard, 2016

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.