Interview met Jan en Els Sol

Opgegroeid in de Sloterpolder

Sloten-Oud Osdorp

Jan Sol (1941) en zijn oudere zus Els Sol (1939) zijn opgegroeid in de Sloterpolder waar hun vader een tuinderij had. Een uniek eilandenrijk, toen, onder de rook van Amsterdam, maar vanwege de uitbreidingsplannen van Amsterdam onder het zand verdwenen. Zij bewaren goede herinneringen aan hun opgroeien. Toen het gezin omstreeks 1952 moest vertrekken begon vader een groentehandel in Amsterdam-West.

Jan Sol en zijn oudere zus Els Sol zijn opgegroeid in de Sloterpolder waar hun vader een tuiderij had. Een uniek eilandenrijk, toen, onder de rook van Amsterdam. Vanwege de uitbreidingsplannen van Amsterdam onder het zand verdwenen. Zij bewaren goede herinneringen aan hun opgroeien. Toen het gezin in ongeveer 1952 moest vertrekken begon vader een groentehandel in Amsterdam-West.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.