Interview met Annie Stricker-Breure

Sloten-Oud Osdorp

De vader van Annie Stricker-Breure (1932) had een tuinbouwbedrijf aan de Osdorperweg. Het gezin bestond uit zeven kinderen. Annie woonde aan de Osdorperweg tot haar trouwen op zesentwintigjarige leeftijd. Men was van Rooms-Katholieke huize. Zij bezocht de St. Jozefschool in Sloten, wat toch wel een uurtje lopen was. Na de lagere school bezocht zij nog de "naaischool" in Sloten. Haar man was ook tuinder, afkomstig uit de Sloterpolder, evenals twee zoons. Zij heeft goede herinneringen aan haar opgroeien. Wat de pot schafte? Vooral groente, en met name sperciebonen.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.