Interview met Jacqueline Ebbers

Sloten-Oud Osdorp

Jacqueline (Joke) Oomen-Ebbers (1951) is de dochter van loodgieter Ebbers in Sloten en is opgegroeid tegenover de St Pancratiuskerk aldaar. Haar vader was één van de oprichters van de voetbalvereniging Pancratius en was ook actief in de toneelvereniging. Haar moeder was zorgzaam en creatief.
Jacqueline heeft veel goede herinneringen aan haar opgroeien, een stevige basis voor haar verdere leven. Het geloof (RK) was belangrijk maar niet onnodig inperkend. De kinderen Ebbers deden boodschappen voor de nonnen die in het klooster naast de kerk woonden, met sommige nonnen werd er gevoetbald!

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

Marijke Keizer

herkenning

Beste Jacqueline,

Wat leuk om dit interview te beluisteren, ik heb 4 jaar op de St. Jozefschool gezeten, herken de meeste onderwijzers , de omgeving, jullie bedrijf, je broer Dick en  zeker Mr. Wegenhuizen. Ik heb er van genoten, snap nu ook dat ik veel moeite had op de St. Jozef ULO op de Lauriergracht te Amsterdam, ook ik had hoge cijfers , kennelijk was het onderwijs inderdaad niet zo goed! Ik ben in mijn schooltijd opgetrokken met Riekie Koenen , Trudy Gijtenbeek, Ada Meekel en Alie Sol. zij gingen naar het OSG Osdorp.

Mr. Neijman had Amsterdam aanbevolen aan mijn ouders, zij hadden een groentezaak over de brug t/o het hertenkamp in Badhoevedorp. Sloten is een mooie herinnering.