Activiteiten 5 mei

Vrijheidsmaaltijden in De Serre en Haci Bayram Moskee

Auteur: Jan Hart
Amsterdam Nieuw West
Rie van der Puij (1919-2014) Bron: Pim Ligtvoet, december 2011

Op 5 mei worden er vrijheidsmaaltijden georganiseerd in De Serre, Pieter Calandlaan 258a, en de Haci Bayram Moskee (de voormalige School met de Bijbel), Osdorperweg 386.

Vrijheidsmaaltijd in De Serre
Tijdens het diner, vanaf 17:00 uur, zal er speciaal aandacht besteed worden aan Rie van der Puij (dit jaar overleden), van wie het verhaal Duitsers in Oud-Sloten op de site van het Geheugen van West staat. Ook is er dan een interview met Joop Polman, van dezelfde serie artikelen over de oorlog in Nieuw-West, zie Ontduiking van de voedselbonnen.

Voor meer informatie, zie de website van De Serre: http://www.deserre-amsterdam.nl.

Vrijheidsmaaltijd in de Haci Bayram Moskee
De vrijheidsmaaltijd is van 14-16 uur. Wout Dreschler zal spreken over het verzet in Oud-Sloten. Zie ook het verhaal Verzet tussen Sloterweg en Haarlemmerweg op de site van het Geheugen van West, waaraan Wout Dreschler heeft meegewerkt.