Interview met Henk en Thea Schaefers

Sloten-Oud Osdorp

Henk Schaefers, afkomstig uit een oud tuindersgeslacht, had tot 1995 een tuinderij aan de Zuiderakerweg in Sloten. Evenals zijn broers woont hij, samen met zijn vrouw Thea, nog steeds in de polder waar hij geboren en getogen is. Een zoon heeft een tuinderij in De Kwakel waar hij iedere dag meehelpt. Er is veel veranderd maar hij kijkt tevreden terug. Een daverend feest met de naam 'Van Tuinbouw tot Nieuwbouw' sloot de periode van tuinieren af. Fragmenten van een film die toen gemaakt is zijn te zien.

Henk en Thea Schaefers

Klik hier voor het interview van ongeveer 20 minuten met Henk en Thea.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

mariondeboer-schreuder

mevr.schaeffers

ik denk dat mevr. schaeffers toen ik bij kapsalon Doesburg werkte 80 er jaren daar klant was.joh.huyzingalaan slotervaart??