60-PLUSSERS GEZOCHT VOOR BUURTVOORSTELLINGEN

Auteur: Jan Hart
6 Fans

Choreograaf Floortje Rous (DansHart) start in december een bijzonder dansproject in Amster-dam. In West, Oost en de Jordaan wil zij voorstellingen maken met de buurt, over de buurt, voor de buurt en is daarom op zoek naar buurtbewoners vanaf 60 jaar die mee willen doen.

Poster Still Moving

Poster Still Moving

Dansen is een verhaal vertellen
“In iedereen schuilt een danser en die mag gezien worden! Dansen is namelijk meer dan enkel be-wegen op muziek, meer dan passen en techniek. Dansen is een verhaal vertellen en vanuit dit idee kan iedereen dansen. Met of zonder ervaring, met of zonder rollator, met of zonder fysieke beper-king, iedereen is welkom!”, aldus Floortje Rous. Ze is nieuwsgierig naar de verhalen uit de verschil-lende buurten en op zoek naar bewoners die hun verhaal met haar willen delen om deze te verwer-ken in een theatrale dansvoorstelling die in de buurt gepresenteerd zal worden. In 10 repetities van 2 uur gaan de deelnemers aan de slag met diverse bewegingsstijlen, dans- en spelimprovisatie, beginnend vanuit eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Deze persoonlijke werkwijze geeft iedereen de kans om mee te doen. Daarmee is dit een uniek project voor iedereen die meer wil dan alleen bewegen, meer wil dan passen en techniek, voor iedereen die iets vertellen wil.

Meedoen? Floortje ontmoet u graag op een kennismakingsbijeenkomst bij u in de buurt. Liever niet op de planken, maar toch meedoen? Floortje zoekt ook buurtbewoners die muziek, kostuums, foto’s of video’s willen maken en mensen die organisatorisch ondersteuning willen bieden.

In West op woensdag 17 december van 10.00 – 12.00 uur
In lokaal 1 van De Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2

In Oost op woensdag 17 december van 13.00 – 15.00 uur
In de bewegingszaal van De Meevaart, Balistraat 48A

In de Jordaan op donderdag 18 december van 15.30 – 17.30 uur
In de sportzaal van het Claverhuis, Elandsgracht 70

De repetities zullen starten in januari 2015 op dezelfde dag, tijd en locatie. Voor deelname aan de gehele repetitieperiode zal een eigen bijdrage worden gevraagd van maximaal € 50,00. Dit bedrag kan lager worden, afhankelijk van nog lopende subsidieaanvragen.

Dit project in een initiatief van DansHart en maakt deel uit van het landelijk kunstproject Lang Leve Kunst. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het VSBfonds.

Aanmelden, meer informatie of vragen? Neem contact op met DansHart.
Contactpersoon: Floortje Rous