interview met Trijntje Hoogendam

Eigenaar van de ecologische zorgboerderij De Boterbloem

Lutkemeer, Sloten-Oud Osdorp

Trijntje Hoogendam (1954) is eigenaar van de ecologische zorgboerderij De Boterbloem, in de Lutkemeerpolder, Amsterdam, tegenwoordig de wijk Lutkemeer en Ookmeer. Haar vader en grootvader hadden op dezelfde plek een agrarisch bedrijf. Zij was de enige die het bedrijf van haar vader (en oom) wilde voortzetten, wat uiteindelijk met moeite lukte. De gemeente Amsterdam wilde namelijk de boeren in de Lutkemeer uitkopen. Rond 2002 dreigde alsnog sluiting van het bedrijf wegens de plannen een bedrijventerrein, Lutkemeer III, op te zetten. Dankzij actie is dat niet doorgegaan. Zij kan in ieder geval tot 2020 het bedrijf voortzetten.

Trijntje Hoogendam Bron: Bram de Waard, 2015

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

Simon Blain

Trijntje

This is wonderful to see!  I knew Trijntje when she lived in Amsterdam and she is such a lovely person.

Willemijn Harmsen

De Boterbloem,