Paardentram en klederdracht

Jaap Koppen en Afke van Harten

Sloten-Oud Osdorp

De grootouders van Jaap Koppen (68) woonden in Sloten. In zijn jeugd bracht hij hij daar veel tijd door. Zijn grootvader was koetsier onder andere op de paardentram van Sloten en was later buschauffeur op bus G. Ter gelegenheid van een familiedag heeft hij een en ander verder uitgezocht. Afke van Harten (68) is geboren in Sloterdijk. Haar "opoe" heeft ze niet anders meegemaakt dan in klederdracht. Verscheidene kledingstukken worden getoond.

Jaap Koppen (68) zijn grootouders woonden in Sloten, in zijn jeugd bracht hij hij daar veel tijd door. Zijn grootvader was koetsier onder andere op de paardentram van Sloten en was later buschauffeur op bus G. Ter gelegenheid van een familiedag heeft hij een en ander verder uitgezocht. Afke van Harten (68) is geboren in Sloterdijk. Haar "opoe" heeft ze niet anders meegemaakt dan in klederdracht. Verscheidene kledingstukken worden getoond.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.