Interview met Rinus van den Brink

Oud-tuinder aan de Zuiderakerweg

Sloten-Oud Osdorp

Rinus van den Brink (82) was tuinder aan de Zuiderakerweg, eerst verbouwde hij groentes later anjers. Toen Nieuw-West gebouwd werd is hij gaan werken bij de Gemeente Amsterdam, afdeling sport, waar hij het tot opzichter bracht. Naast gezin en werk was hij meer dan twintig jaar op allerlei vlakken zeer actief: lid van de dorpsraad en werkgroepen in Sloten, vrijwilliger bij de molen van Sloten, atletiektrainer en werk voor de marathon van Amsterdam.

Rinus van den Brink was tuinder aan d Zuiderakerweg, eerst verbouwde hij groentes later anjers. Toen Nieu West gebouwd werd is hij haan werken bij de Gemeente Amsterdam afdeling sport. Naast gezin en werk was hij op allerlei vlak actief, de dorpsraad en werkgroepen in Sloten, vrijwilliger bij de molen van Sloten, athletiektraing, werk ivm de maraton van Amsterdam

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

Rinus van den Brink, 2015. Bron: Bram de Waard.

thea

zuidrakerweg

ik reed met zuzzies en vriendinnetjes met een lorrie langs die kassen of zo iets in iedergeval wel een lorrie toen we heel klein waren fami;lie benjamins toen die tijd oja en autopet van de dijk afrollen zijn er uitgezet toen die tijd ik dacht met de familie meekel samen ze hebben ergens in sloten een woning gekraakt