Interview met Jan en Tinie van Weerdenburg

'Bloemen kun je niet eten'

Sloten-Oud Osdorp

Broer en zus Jan (1939) en Tinie (1937) van Weerdenburg zijn opgegroeid in de Sloterpolder, het gebied van tuinderijen waar nu het Rembrandtpark ligt. Het was een gebied van kavels omgeven door water. Bootjes waren het belangrijkste vervoersmiddel. Na de oorlog moesten de tuinderijen plaats maken voor de woningbouw van Nieuw-West. Jan en Tinie kwamen toen terecht in de buurt van Sloten. Achter de huidige woning van Jan, Sloterweg 850, was een uitgestrekte tuinderij, dat nu uitgegroeid is tot een internationaal opererende orchideeën kwekerij met vestigingen in Amstelveen en Aalsmeer. Nog steeds een familiebedrijf. Een groot succes dus. De vader van Jan was aanvankelijk sceptisch: "bloemen kun je niet eten".

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.