HET FOTOALBUM VAN TANTE STIEN

Zoektocht naar de klederdracht van Amsterdam Nieuw-West

Auteur: Jan Hart

Weinig mensen weten dat er vroeger in het gebied wat nu Amsterdam Nieuw-West heet klederdracht gedragen is. De laatste vrouw die in dracht liep is in 1956 overleden, betrekkelijk kort geleden dus nog maar.

Boekomslag 'Het fotoalbum van Tante Stien'. Copyrights: Gerda van der Linde, 2015

Gerda van der Linde heeft de klederdracht uitgezocht en er een boekje over geschreven getiteld: 'Het fotoalbum van tante Stien, zoektocht naar de klederdracht van Amsterdam Nieuw West'. De titel is zo gekozen, omdat Gerda voor het eerst foto’s van mensen in de klederdracht zag in oude fotoalbums die de eigenaar van deze albums gekregen had van zijn tante Stien.

Het boekje is voor € 2,75 te koop bij boekhandel Meck en Holt, Tussen Meer 46, 1068 GC Amsterdam en bij de Aker Molen, Zwarte Pad 30, 1069 MN Amsterdam.

Met de schrijfster kunt u in contact komen via het e-mail adres: gerdavanderlinde@outlook.com