'Karakter', cartoons en IDFA

Amsterdam Nieuw West

Nieuws van Galerie DIT, Cinema CC en CreAmClubhuis

Cinema CC 'Karakter' Zaterdag 29 nov.

Vanaf april 2008 t/m april 2009 is Amsterdam Wereldboekenstad. Meer info: amsterdamwereldboekenstad.
De amsterdamse schrijver Abdelkader Benali vertelt in zijn filmcolumn wat Amsterdam tot een wereldboekenstad maakt.
Cinema CC haakt in op dit evenement met de vertoning van de Nederlandse boekverfilming 'Karakter' (zaterdag 29 november). Bordewijk zou trots zijn op de oprechte en spannende verfilming van zijn boek. Terecht kreeg deze film dan ook een Oscar voor de beste niet-engelse film. Recensie 'Karakter'
Vanaf 8 uur 'warming up' bij het houtvuur. Aanvang hoofdfilm: 9 uur. Speelduur 122 min., pauze tijdens de film. Toegang gratis.

- Zaterdag 20 dec.
De internationale bekroonde Deense film 'Adams Aeple' .

- Zaterdag 24 jan. '09
'Der Krieger und die Kaiserin' Duitse film van Tom Tykwer.

Beeldende Kunst Slotervaart

In het Stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Calandlaan 1 zijn schilderijen en grafiek te zien van Bill Bodewes wiens werk sterk is beinvloed door cartoons.
Maandag t/m Vrijdag: 8.30 - 15.00 uur
Contactpersoon: M. Roosenboom, t. 7989463 m. 06 - 5389015. De expositie loopt tot 30 dec.

Jongeren documentaire festival i.s.m. IDFA Meervaart

We(st) Make(s) Media
Op 26 nov van 16.00 - 19.30 vindt in theater de Meervaart een jongeren documentaire festival plaatsonder de naam We(st) Make(s) Media. Kom kijken hoe jongeren media maken en gebruiken.
Ook zal de prachtige IDFA documentaire 'SlingShot Hip Hop' van de New Yorkse kunstenares Jacky Reem Salloum worden vertoond.
Toegang gratis.
Meer info

Beeldende Kunst Slotermeer

Afgelopen maandag hadden we hier de Sloveense kunstenares Marjetica Potrc op bezoek samen met Dasha van Amsterdam K&C KNW.
'The artist in residence' is hier ter voorbereiding van de kunstmanifestatie, die plaats vindt in Nieuw West georganiseerd door het Stedelijk.(april '09 - aug. '09)
Haar projecten hebben sterke sociale, politieke en ecologische dimensies. Meer over haar werk en haar imposante projecten is te zien op haar website.

Galerie DIT Cinema CC CreAmClubhuis
Henk Hienschstraat 38