Provo

Auteur: Wim Zaagsma

Ook ik zat op deze school. Dat moet van 1962 tot 1966 geweest zijn, toen zijn we van de Cromme Camp (11III) verhuisd naar Nijkerk (GLD), een enorme cultuurschok. De kleuterschooltijd (juffrouw Hottentot?) had een onderbreking doordat ik een vriendje achterna rende, de Osdorperban over. Alleen ik was te laat en werd gegrepen door een volkswagenbusje. Drie dagen bewusteloos en drie maanden in het gips. De eerste klas was geloof ik met juffrouw Rebeira. Ik trok in die jaren nogal veel op met Hubertje van Dam, voetbalplaatjes zoeken bij de kiosk bijvoorbeeld. Een keer op woensdagmiddag had hij een grote, zwarte stift bij zich. Hij zei: daarmee moet je PROVO schrijven op die witte garagedeur, dat is hartstikke stoer. Hij vond dat ik dat het beste kon doen en ik vroeg niet verder, deed het gewoon. Toen de politie kwam kreeg ik het heel benauwd. Ook gingen we een keer fikkie steken. Uit de brievenbussen van de Cromme Camp staken allemaal kranten die net bezorgd waren, dat ging wel goed. De rolschaatsbaan die achter de Cromme Camp werd aangelegd was een gouden greep voor ons kinderen. Mooie tijd!