Ouderen gezocht!

Woonde u tussen 1940 en 1945 in het westen van Amsterdam? Voor ‘Oorlog in mijn Buurt’ zijn we naar u op zoek.

Truus Schutte-van Soest uit Geuzenveld vertelt aan kinderen over de oorlog.    Bron: Brandeisfotografie, 2019.

Truus Schutte-van Soest uit Geuzenveld vertelt aan kinderen over de oorlog. Bron: Brandeisfotografie, 2019.

Bij ‘Oorlog in mijn Buurt’ staat de ontmoeting tussen ouderen en leerlingen uit groep 7 en 8 centraal. De kinderen krijgen les op school en gaan vervolgens in kleine groepjes langs bij mensen die tijdens de oorlog in hun buurt hebben gewoond.

We zijn altijd op zoek naar mensen die de oorlog hebben meegemaakt en daarover willen vertellen aan enkele goed voorbereide tien- tot twaalfjarigen. We zoeken vooral mensen die tussen 1940-1945 in het westen van de stad woonden. Van de polders waar later Nieuw-West is gebouwd tot de vele buurten in het huidige stadsdeel West. Maar ook als u toen in een ander deel van de stad woonde, komen we graag met u in contact.

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Shirley Brandeis op s.brandeis@upcmail.nl of via 0626140255. Zie ook www.inmijnbuurt.org voor meer informatie en verhalen.

Bep Nicola

oorlog in mijn buurt

Ik ben geboren op de Aalsmeerweg in 1936 en woonde er in de eerste 25 jaar van mijn leven, dus ook in de oorlog en de hongerwinter.

Ik zat op de Bennebroekschool (basisschool).

Bep Bieling-Nicola