Foto's omgekomen Joodse kinderen

Amsterdam

Op dit moment zijn Guus Luijters en Aline Pennewaard bezig met het maken van een foto-memoriam boek van alle gedeporteerde Joodse kinderen tot en met 18 jaar die de kampen niet hebben overleefd.

In Nederland overleefde 75 procent van de 140.000 joden de Tweede Wereldoorlog niet t <p>Foto: <a href="http://www.historiek.ne">http://www.historiek.ne</a></p>

In Nederland overleefde 75 procent van de 140.000 joden de Tweede Wereldoorlog niet t

Het foto-memoriam boek van alle gedeporteerde Joodse kinderen zal in februari 2012 worden gepubliceerd bij uitgeverij Nieuw-Amsterdam, tezamen met een tentoonstelling in het Amsterdams Stadsarchief.

Heeft u nog foto's van broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, buurtkinderen, klasgenootjes...? Dan hopen wij dat u een scan of kopieën voor ons boek ter beschikking wilt stellen.

U kunt ons mailen op guuslu [at] xs4all.nl of aline.pennewaard [at] gmail.com

Fenny Hoepelman-Pronk