Deel 3: Eens of ONeens

Poster "Hou 't groen in Amsterdam".

Klik hier om meteen te kijken.

Als het dan lukt om het referendum te houden, hoe krijgt de actiegroep het dan voor elkaar om het ook te winnen? Hoe breng je voldoende mensen op de been. Want: als onvoldoende Amsterdammers meedoen (als de opkomstdrempel niet gehaald wordt), is de uitslag ongeldig en is alles voor niets geweest. Hoe pak je dit aan? Hoe zet je een campagne op? Welke rol spelen de media hierbij? Welke rol speelt de hoofdgroenstructuur De Groene AS? Hoe stemt Amsterdam?

Frans van der Kroft

De aanhouder wint !

Een weilandje in Amsterdam

Wat een pracht verhaal door de jaren heen.

Lukt het wel of net niet om het te behouden.

De bezieling van de strijdende deelnemers en de stemmers heeft gewonnen.

Frans van der Kroft

Gerrit

Tsjonge jonge, wat waren we toch gezegend met al die politici.

Toch wel erg leuk om ze allemaal weer voorbij te zien komen: Jeroen Saris van GroenLinks, Jikkie van der Giessen van D66, Duco Stadig van de PvdA, Guusje ter Horst van de PvdA, Eberhard van der Laan als jonge fractievoorzitter van de PvdA en burgemeester Schelto Patijn. Een 'feest' van herkenning...

Tineke Stricker

Pracht verhaal

een prachtig verhaal van een succesvolle actie! Het laat zien dat met inzet en doorzettingsvermogen iets bereikt kan worden. En daarnaast was het ontzettend leuk om de drie afleveringen te bekijken.

Tamar, goed dat je het voor elkaar hebt gekregen om jullie proces in een fraaie en boeiende film te vertalen.

Veel bewonersgroepen kunnen hier van leren.

Tineke Stricker