Indo Rockers

'We built this city on Rock 'n Roll'

Auteur: Jan Hart

Sinds 15 oktober 2020 is in het Van Eesterenmuseum Amsterdam de expositie 'We built this city on Rock 'n Roll' te zien over Indo Rockers uit Amsterdam Nieuw-West. Bekijk de interviews die Riboet Verhalenkunst met een drietal van hen maakte in De Brug.

r. van den broeke

Öp foto 2 : "Potjo potjo" voor het podium en op het podium van links naar rechts Wil Fleur (keyboard), zangeres Ankie Schröder achter de microfoon en Ron van Amstel (gitaar).

Op foto 3 : Op de voorgrond met gitaar Ron van Amstel (gast).

r. van den broeke

Oude tijden wordt nieuw leven ingeblazen

Nu tante Corona en oom Covid doorhebben dat ze niet echt welkom waren lijken er betere tijden aan te breken.

De Indo Rockers van het eerste uur uit Amsterdam Nieuw-West en omstreken worden weer actief. De vingers moeten weer worden soepel gemaakt voor snaren en toetsen en stembanden moeten worden gesmeerd. De huisband "Suara Jembatan" is "On the road again". Ook oude vrienden komen en spelen mee.

Er wordt weer voorzichtig een potjo potjo gedanst, schuifelen mag nog niet en voor een jive moeten de beentjes nog eerst in training.

Vanaf afgelopen dinsdag worden de vaste gasten in kleine groepjes uitgenodigd en worden gesprekken weer hervat waar ze vorig jaar moesten stoppen.

Een "Soepje à la Ine" kan al wel weer worden genuttigd op "de Brug" , maar nu nog maar weer thuis bami eten of een sateetje halen.

Wil Fleur, Leo de Groot, Jeffrey de Jongh (gast), Ron van Amstel (gast)

Poto potjo

Poto potjo

Wil Fleur, Ron Dumas, Leo van Amstel (gast)

Rob van den Broeke

"Oude" Indo Rockers

Leuk om op "het Geheugen" oude bekenden van mij te zien en te horen kletsen.

Sinds jaar en dag is er elke dinsdag op "de Brug"(Aalbersestraat 248) een koempoelan. Vanaf een uur of twaalf is het feest. Er wordt gesnoept, geklessebest, gegeten. Er wordt gedanst (Jive, Potjo potjo, schuivelen) en er wordt MUZIEK gemaakt.

De huisband "Suara Jembatan" met indo rockers van het eerste uur is zowat elke week present. Regelmatig komen vrienden en vrienden van vrienden mee en dan staan er ineens niet twee maar drie of vier gitaristen te spelen.

Ron Dumas, Leo de Groot, Wil Fleur en Maxim van den Broeke

Ook de Pasar Jembatan met veel muzikale omlijsting is in de zomer een happening waar naar wordt uitgekeken. Op het podium staat het dan vol met muzikanten. Zelfs de "Indische Elvis" heeft enige keren opgetreden.

Ook komt af en toe de tweede en derde generatie ten tonele. Op mijn zestigste verjaardag heeft mijn neef meegespeeld met Ron Dumas, Leo de Groot en Wil Fleur.

Tot dat tante Corona kwam was het een gezellige boel elke dinsdag op "de Brug".

Nu is het stil. Hopelijk zien wij elkaar in betere tijden terug en wordt er weer muziek gemaakt, gedanst, geklessebest en gesnoept. En nu maar eerst bami eten of een sateetje halen.