Uitnodiging 6e Van Eesterengesprek

1 Fan

Graag nodigen wij u uit voor alweer het 6e Van Eesterengesprek op woensdagavond 11 mei met de lezing ‘Bedacht Lelystad’ door Zef Hemel, planoloog en adjunct-directeur Dienst ruimtelijke Ordening Amsterdam.

Logo Van Eesterenmuseum

Lelystad is gesticht in een twintigste eeuwse polder, als hoofdstad van een nieuwe provincie. Het oorspronkelijke plan is van één man, Cornelis van Eesteren. Zie de blogpost 'spontaan' naar aanleiding van de lezing die Zef Hemel 30 maart 2011 in het architectuurcentrum te Lelystad gaf.
In een interview met UrbanSignature geeft Hemel, op de vraag waar zijn fascinatie voor architectuur en stedenbouw vandaan komt, het volgende antwoord: "Ik groeide op in Emmen: de gedoodverfde naoorlogse new town in Drenthe, het walhalla van het woonerf. Daar leerde ik de stedenbouwkundige pioniers Niek de Boer en André de Jong kennen en maakte ik kennis met de optimistische boodschap van de modernistische stedenbouw: de menselijke maat, lucht, licht en ruimte, wonen in het bos. Inmiddels heb ik daar compleet mee afgerekend."
U kunt zich per e-mail aanmelden. In de bevestiging ontvangt u het programma voor de avond. Graag tot ziens op woensdag 11 mei!

Met vriendelijke groet,
Hans van der Schaaf