Sloop of renovatie; visies van de nieuwe generatie

Nog plaatsen vrij voor het laatste Van Eesterengesprek van dit seizoen op donderdagavond 7 juli

Logo Van Eesterenmuseum

Jaarlijks studeren nogal wat mensen af met een onderwerp over Nieuw West.
In scripties worden vaak verfrissende en verrassende invalshoeken gekozen voor uitdagingen in de praktijk. Meestal worden ze alleen toevertrouwd aan papier en de examencommissie.
Voor het 7e Van Eesterengesprek zijn Arna Mackic en Sabine van Ruijven, beide vorig jaar afgestudeerd, uitgenodigd om een presentatie te geven over hun scriptie.

Arna studeerde af aan de Rietveld Academie met een alternatief plan voor de sloop van de Confuciusbuurt, die overigens al gesloopt is. “Het probleem van de Westelijke Tuinsteden ligt niet altijd in de architectuur, maar in de publieke ruimte. Door een simpele ingreep te doen in het stedenbouwkundig plan krijgt elk blok een nieuwe ontsluiting en een eigen identiteit.” Aldus Arna.

Hoe kun je het vele groen in de buurt op een eigentijdse manier opwaarderen en toch het gedachtegoed van van Eesteren in ere houden? Sabine van Ruijven studeerde af in Wageningen als landschapsarchitect en maakte voor haar eindscriptie een ontwerp voor het ‘Eliaspark’. Ze wilde hiermee bijdragen aan het behoud van de groene ruimte uit Van Eesteren’s plan. Het ontwerp verbindt het Sloterpark, de Tuinen van West en de Brettenzone met elkaar.

Het gesprek wordt geleid door Remy Vlek, filmmaker en momenteel bezig met een film over 60 jaar Westelijke tuinsteden.

U bent van harte welkom op dit laatste Van Eesterengesprek van dit seizoen.
Donderdag 7 juli 20.00-22.00 u. Zaal open 19.30 u.