Van Eesterenmuseum doet mee aan Open Monumentendag

Van Eesterenmuseum Foto: website Van Eesterenmuseum

Het weekend van 10 en 11 september is het weer landelijke Open Monumentendag. Het thema van dit 25e jubileumjaar is Nieuw gebruik, Oud gebouw.

Meer dan zestig bekende en onbekende Amsterdamse herbestemde monumenten openen gratis hun deuren voor het publiek. Ook het Van Eesterenmuseum doet mee! Het museum is gevestigd in een voormalig schoolgebouw uit de jaren vijftig, ook wel bekend als de 'De blauwe school'. Tijdens het monumentenweekend zijn de deuren speciaal ook op zondag geopend, is de entree voor iedereen gratis en zijn er extra rondleidingen door het buitenmuseum. Het museum is geopend van 11.00-17.00 uur, de rondleidingen starten om 11.00, 12.00, 13.00 en 15.00 uur.

Het Van Eesterenmuseum bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Onderwerp is de inrichting en architectuur van Amsterdam Nieuw- West door stedenbouwkundige Van Eesteren. Binnen wordt de informatie getoond over het Algemeen Uitbreidingsplan dat Van Eesteren maakte voor de buurt en worden foto’s getoond van gebouwen, wijken en kunst. Het buitenmuseum bestaat uit de buurt rond het museum waar diverse gebouwen staan uit de top 100 Jong Erfgoed van bureau Monumentenzorg. Tijdens de Open Monumentendagen in Amsterdam zijn vele monumenten te bezoeken

Het museum is verder geopend op vrijdag en zaterdag van 11-17 uur. Om 14 uur is er op die dagen een rondleiding door het buitenmuseum. Toegangsprijs is 5 euro voor volwassen, 3 euro voor kinderen, 65plus en studenten en geeft recht op entree, de rondleiding en een kop koffie of thee. Geen museumjaarkaart geldig.

Meer info over deze activiteiten op http://www.vaneesterenmuseum.nl. en http://www.openmonumentendagen.nl
Verder worden er in september en oktober fietstochten en lezingen georganiseerd waarvan de data nog niet bekend zijn. Zie hiervoor de website en voor nuttige links voor soortgelijke activiteiten.

Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam
info@vaneesterenmuseum.nl