Terug naar de jaren '50 en '60 in Amsterdam Nieuw-West

6 Fans

Dinsdag 22 november 2011, 20.00 uur in het Van Eesterenmuseum: Erik Schmitz, medewerker van het Stadsarchief Amsterdam, neemt u aan de hand van vaak onbekende foto's en amateurfilmpjes mee naar die tijd.

Logo Van Eesterenmuseum

Op 1 december 1951, nu zestig jaar geleden, werd de eerst paal geslagen voor de westelijke tuinsteden van Amsterdam. Wie uit de verwaarloosde krappe binnenstad verhuisde naar Nieuw-West waande zich eigenaar van een paleisje. Alles was er nieuw: het huis, de straat, de winkels, de scholen en kerken, de recreatieplekken rond de Sloterplas. Kinderen konden overal spelen, op speelplaatsjes, de ringspoordijk en de talrijke nog onbebouwde 'landjes'. Wonen en opgroeien in Nieuw-West betekende voor velen een onbezorgde tijd - de toekomst kon alleen maar beter worden.

Van Eesterenmuseum, Burg. De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam
Tijd: 20:00 uur - 22:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
Kosten: € 5, bij lidmaatschap Vrienden van het Van Eesterenmuseum (min. € 25) gratis

Aanmelden: aanmelden@vaneesterenmuseum.nl

Het Van Eesterenmuseum is een ode aan de Westelijke Tuinsteden en hun bedenker. In het binnenmuseum vindt u de geschiedenis van de tuinsteden. Het buitenmuseum is een ‘levend’ openluchtmuseum, de ‘collectie’ bestaat uit woningen, plantsoenen, winkels, parken en straten.

Na deze lezing staat u vast te popelen om bij het Stadsarchief Amsterdam nog meer te zien in de tentoonstelling Nieuw-West '50-'60 (Gebouw De Basel, Vijzelstraat 32 Amsterdam, di-vr 10-17 uur, za-zo 11-17 uur; www.stadsarchief.amsterdam.nl). Nog tot 9 januari 2011!

Het Van Eesterenmuseum is geopend op vrijdag en zaterdag van 11-17 uur. Om 14 uur is er op die dagen een rondleiding door het buitenmuseum.
Toegangsprijs is 5 euro voor volwassen, gratis voor kinderen tot en met 12 jaar, 3 euro voor 65-plus en CJP en geeft recht op entree, de rondleiding en een kop koffie of thee.

info@vaneesterenmuseum.nl
twitter.com/vaneesterenmuseum