Buitenveldert-Zuid: het sjieke zusje van Nieuw-West

Logo Van Eesterenmuseum

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en het Van Eesterenmuseum heeft weer veel leuke activiteiten in petto. Allereerst op 28 september 2011, 20.00 uur in het Van Eesterenmuseum: het Van Eesterengesprek#8, Buitenveldert-Zuid: het sjieke zusje van Nieuw-West

De lezing van Arjan Hebly over de inrichting van Buitenveldert en het erfgoed van Van Eesteren op 16 februari smaakte naar meer en dus gaat Alex Hendriksen vertellen hoe de visie van de gemeente botste met die van de opdrachtgevers en de architecten in de uitwerking van de plannen voor Buitenveldert-Zuid (1957-1962). Wat waren de meningsverschillen? Met welke gevolgen? Doel was om te bouwen voor de middenstand. Door de investeringen van particuliere bouwondernemers was meer luxe mogelijk. Dit beïnvloedde het gezicht van de wijk.

Van Eesterengesprek
Woensdag 28 juli 20.00, zaal open 19.30 uur.