Wipwap

Amsterdam-West

Ook benieuwd naar een verhaal met zo'n vreemde titel? Prikkelt deze titel uw fantasie? Dat is nou net de bedoeling.

Een duidelijke uitleg in de thuisbasis van onze stichting: De Brug Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 december 2008

Donderdag 4 december 2008 kregen vrijwilligers van het Geheugen van West die meedoen met het project Buurtwinkels van het Amsterdams historisch Museum schrijfles in De Brug.

Met projectleider Maia Wouters (AHM) als aanjager en 'docente' Christina Mercken (Xina Tekst & Support) als expert leerden de vrijwilligers dat chronologisch schrijven soms te saai kan zijn en dat vreemde titels en boeiende intro's meer lezers trekken. Ook is het schrijven voor een website anders dan schrijven op papier. Teksten moeten korter zijn en in hapklare brokken onderverdeeld. Alleen dan komen verhalen op het vluchtige medium internet tot hun recht.

Prikkelende voorbeelden van titels die nieuwsgierig maken en kritische noten bij eerder geschreven verhalen dwongen de schrijvers tot krakende hersens en elkaar stimulerende creativiteit. Na de vele leermomenten en vrolijke uitwisselingen van verbeterpunten ging iedereen opgetogen naar huis met het vaste voornemen om nog 'beter' te gaan schrijven.

Gaan de bezoekers van onze website het verschil merken? Vast en zeker!

O ja, wat is nou een Wipwap? Dat is een soort schommel. Kijk maar naar dit verhaal op het Geheugen van Oost.

Schrijven is plezier Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 december 2008

Uit het boekje Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 december 2008