Voetbaltoernooi Weekend Academie groot succes

Geuzenveld Slotermeer, Osdorp
Coach Aline van de Voetbal Soldiers met de beker Foto: 21 juni 2008

“Die van Geuzenveld-Slotermeer zijn veel groter dan wij!”, “Die van Osdorp spelen vals!”. Dit soort kreten waren zaterdag 21 juni 2008 met enige regelmaat te horen op het voetbalveld van Sporting Maroc. Hier vond namelijk het voetbaltoernooi plaats van de Weekend Academie Geuzenveld-Slotermeer tegen de Weekend Academie Osdorp, beiden vertegenwoordigd door zeven teams met vijf spelers.

De Weekend Academie is een instelling waar schoolgaande jongeren met een mogelijke kansarme (thuis) situatie van groep zeven t.e.m. klas twee worden begeleid in de ontwikkeling van hun capaciteiten. Voor de jongeren die normaal in het Weekend naar “school” gaan was dit de sportieve afsluiting van een jaar hard werken.

De dag werd begonnen met een professionele warming-up voor iedereen. Vervolgens begonnen de eerste wedstrijden. Het was onmiddellijk een fanatieke aangelegenheid waarbij coaches, leerlingen, ouders en spelers uit hun dak gingen, zowel in het veld als langs de lijn.

In de voorgaande weken hadden de leerlingen met hun eigen coach (in het dagelijks leven begeleiders van de Weekend Academie), hun team een naam gegeven, een yell verzonnen, spandoeken gemaakt en een tactiek uitgestippeld. Zo hadden de teams namen als “de Toppertjes”, “Golden Team” en “Speed Victory”. Een yell die regelmatig voorbij kwam was bijvoorbeeld “Banaan, banaan, banaan, we gaan er tegenaan! Citroen, citroen, citroen, we worden kampioen!”.

In de pauze stond er voor iedereen wat te eten klaar, heerlijke hapjes die waren klaargemaakt door de ouders van de leerlingen, waardoor iedereen er na de pauze weer met goede moed tegenaan kon.

De teams bleken erg aan elkaar gewaagd en zo stonden er dan ook twee teams van Osdorp en twee teams van Geuzenveld-Slotermeer in de halve finale. Deze waren dan ook bloedstollend spannend, vooral toen één van de twee halve finales besloten moest worden met penalty’s.

Uiteindelijk stonden er wel twee teams van Geuzenveld-Slotermeer in de finale. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Voetbal Soldiers, onder leiding van coach Aline, door middel van strafschoppen.

Vervolgens de prijsuitreiking. Hiervoor waren twee belangrijke gasten aanwezig; namelijk Hans Staphorius, raadsvoorzitter van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en Achmed Baâdoud, wethouder van stadsdeel Osdorp. Aangezien Geuzenveld-Slotermeer had gewonnen, mocht het winnende team de reusachtige overwinnaarsbeker ontvangen uit de handen van dhr. Staphorius. De overige spelers kregen voor hun geweldige inzet een erelintje uitgereikt door dhr. Baâdoud.

Dit was het einde van een geweldige dag zonder een spatje regen. Moe maar voldaan vertrok iedereen naar huis.

Gepubliceerd: 24 juni 2008

Warming up

Warming up

Klaar voor de wedstrijd

Volop actie

Volop actie

prive

gruwelijk want ik heb gewonnen

het was leuk

Hans Staphorsius

Reactie van een trotse raadsvoorzitter

Beste Mensen van de WA,

Het was erg leuk en goed georganiseerd en ik vond het erg leuk de halve en hele finale te kunnen bekijken en om de beker uit te mogen reiken aan de kampioenen uit " mijn" stadsdeel.
Het is een leuk artikel geworden, complimenten aan jullie allemaal en de groeten aan Oguz

Nora Bassaid

Trotse coördinator WA-GS

Ik ben ontzettend trots dat ik coördinator ben van de Weekend Academie locatie Geuzenveld-Slotermeer. Karima Baadoud (coördinator Weekend Academie Osdorp )
Better Luck Next Time 

Het was een super leuke dag.