Schrijver van Schnitzelparadijs in de Meervaart

Amsterdam

Op dinsdagavond 18 november is Khalid Boudou te gast in de Meervaart.

Khalid Boudou

Khalid Boudou

Iedereen kent zijn beroemde boek Het Schnitzelparadijs, het verhaal over de jonge, verwarde Nordip die in de hel van restaurant De Blauwe Gier belandt, vol aangekoekte pannen en maffe personages.

De verfilming werd een bioscoophit en nu loopt er zelfs een 10-delige televisieserie gebaseerd op het boek. Zijn jongerenroman Pizzamaffia is binnenkort ook als film in de bioscoop te zien.

Daarnaast neemt Boudou deel aan het publieke debat.Dit najaar publiceert hij met Oscar van Gelderen het pamflet 'Wij hebben altijd gelijk', een humoristisch pleidooi voor stilte en bezinning in een op hol geslagen maatschappij.

De avond is georganiseerd in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad door de Openbare Bibliotheek, Island Bookstore en de Meervaart.

Dinsdag 18 november, 20.00 uur
Toegang: € 15,00