Buurtverhalen in de bibliotheek

Verhalen van het Geheugen van West te horen in de Openbare Bibliotheek (OBA) van Geuzenveld.

Spelen in Geuzenveld Rob van den Broeke (2) - Rob, Freddy en Lidus (v.r.n.l.) bij de herbestrating van de Sam van Houtenstraat, november 1958

In samenwerking met de OBA organiseert het Geheugen van West het voorlezen van buurtverhalen in de bibliotheken in Amsterdam-West. Als eerste is de bibliotheek in Geuzenveld aan de beurt.

In de bibliotheek in het Pluspunt aan de Albardagracht 3 (bij het Lambert Zijlplein) worden op woensdag 7 januari 2009 vanaf 10.30 korte buurtverhalen voorgelezen. Deze verhalen komen van de website van onze stichting.

Onze stichting heeft als doel het vastleggen van de 'orale' geschiedenis van Amsterdam-West, dus geen wetenschappelijke verhalen met heel veel feiten en datums, maar de verhalen die leven onder de (oud)bewoners van de Westelijke tuinsteden en de oudere wijken in Amsterdam-West. Zoals vroeger via overlevering de verhalen van generatie op generatie overgingen. Verhalen van gisteren en van lang geleden, verhalen van jong en oud, verhalen van bewoners en kleine middenstanders, gewone verhalen van alle tijd en alle dag. Maar juist omdat die verhalen zo gewoon zijn, is er altijd heel veel herkenning bij de lezers.

En nu worden een paar van die verhalen voorgelezen door vrijwilligers van het Geheugen van West. En na een verhaal mag je reageren door je eigen herinnering te vertellen, maar dat hoeft niet. Alleen luisteren is ook prima.

Kom dus 7 januari 2009 om 10.30 uur luisteren in de Openbare Bibliotheek van Geuzenveld!