Op zoek naar pleeggezinnen

Geuzenveld
De Brug Het klooster van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid aan de Aalbersestraat 248 Het vertrekpunt voor de vakantie van de Amsterdamse 'bleekneusjes'. Het klooster van de Zusters van de Goddelijke voorzienigheid. Het vertrekpunt voor de vakantie van de Amsterdamse 'bleekneusjes'. Het klooster van de Zusters van de Goddelijke voorzienigheid.

Ik ben één van de kinderen die in de jaren 70 naar een vakantieadres gingen in Limburg. Graag zou ik willen weten of daar nog iets van bekend is.
Omdat ik op zoek ben naar de mensen waar ik toen terecht ben gekomen,
heb nog veel foto's maar weet niet de familienaam. Wie kan mijn helpen?

Susanna Stapper schreef bovenstaande reactie bij het verhaal Terug naar de armoede? van 13 november 2005 van Cor van Drongelen.

Uit het verhaal 'Terug naar de armoede?'

Elk jaar zorgde de stichting AAA: Vrijwillige Amsterdamse autohulpdienst, de zusters, de SOR en Pater Rooyakkers ervoor dat een grote groep kinderen uit Geuzenveld-Slotermeer zomers met vakantie konden naar gastgezinnen in Friesland, Zeeland, Brabant en Limburg.

Mijn taak was het om de kinderen op te halen vanaf de verzamelplaats: het klooster van de zusters - nu De Brug - en hen dan naar hun vakantie adres te brengen en na drie weken weer op te halen. Ik maakte kennis met de meest uiteenlopende kinderen. De verhalen die zij onderweg vertelden logen er niet om. Niet alleen konden ze niet met vakantie, maar ook ontbrak het de gezinnen vaak aan eten en kleding.

Redactie: Kunt u Susanna verder helpen aan namen of andere gegevens? Stuur een e-mail naar de redactie. Uw bericht wordt dan doorgestuurd aan haar.