Mannen en vrouwen zijn gek op 'haar'

Slotermeer

Hun eerste winkel was op de Burgemeester Vening Meineszlaan maar het werd daar te klein en ze wilden ook meer "in 't zicht" zitten, dus is de zaak vanaf mei 2009 op de Burgemeester de Vlugtlaan 150 gevestigd..

Ook heren zijn welkom wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, november 2009

Ook heren zijn welkom wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, november 2009 Door: Jan van Zijp

Heren èn dames zijn van harte welkom

Allebei komen ze uit Turkije en het personeel ook. "Maar sommigen van ons hebben hier hun opleiding van drie jaar gevolgd. Het mooie van het vak is het contact met mensen, wij horen prachtige verhalen, wij zijn soms ook vertrouwenspersonen, toch?"

Bruiden en bruidegoms

"Het haar is voor ons heel belangrijk maar omdat onze salon nu groter is hebben wij ook
een schoonheidsspecialiste én een visagiste erbij. Sinds mei zien wij steeds meer Nederlandse klanten komen, de drempel is lager geworden. Onze specialiteit is wel de bruiden mooi maken! Het is zo plezierig om allerlei kapsels eerst uit te proberen om voor de grote dag een schitterend resultaat te bereiken. Uiteraard is de bruidegom ook welkom."

Toveren met haar

Een mevrouw met kort haar komt binnen, zij wilt lang haar. Verbaasd wacht ik om te kijken wat er gebeuren gaat. Tovenarij soms?
"Nee hoor, wij gaan gewoon weven, dat wil zeggen stukjes nephaar in de bestaande kapsel verwerken; dat gaat een uur duren".
Na een uur is het prachtig geworden.

Klik hier voor alle verhalen en reportages van Annick van Ommeren-Marquer.

Benieuwd naar meer buurtwinkelverhalen? Klik hier.

Of kijk op de Buurtwinkelsite van het Amsterdams Historisch museum.

Het enthousiaste team staat voor u klaar wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, november 2009 Door: Jan van Zijp