Ted's bloemen

Eindelijk is het Lente! Iedereen fleurt op en gaat de bloemetjes buiten zetten; zo ook Ted!

Ted's bloemenkiosk wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, april 2010 Foto: Annick van Ommeren-Marquer, april 2010

Op de hoek van de Burgemeester de Vlugtlaan en de W.J. Kraanstraat staat een gezellige kiosk, Ted's Bloemen.

"Ik werkte in de kledingbranche maar had niet genoeg contact met klanten. Bloemen waren altijd mijn hobby, daarom ging ik in Aalsmeer cursussen volgen, één dag per week, twee jaar lang. In september 2007 kon ik hier beginnen, een prima plek vond ik. Er waren genoeg passanten en een praatje was snel gemaakt.
Ik was een beetje bang dat ik niet genoeg klanten zou krijgen maar, achteraf gezien is het fantastisch geworden. Volhouden is mijn devies! Iedere dag weer aanwezig zijn met een goed product, het loont! Menselijke contacten zijn hier talrijk. Allerlei nationaliteiten komen bij mij, alle leeftijden ook."

"De leuke kant van mijn werk? Ja, vooral de klanten; uiteraard met een vrolijk product als bloemen is het prettig werken. Kwaliteit staat voor mij op nr. 1
De vervelende kant? De KOU! Afgelopen winter moest ik 4 weken dichtgaan, de bloemen konden er niet tegen, ik ook niet trouwens!
Ik doe veel bruidswerk maar ook rouwwerk; dat is uiteraard niet leuk maar wanneer ik een mooie stuk maak is het ook een steun voor de klant, een pleister op de wond.
De toekomst? Ja, het wordt spannend dit jaar. Ik wil een mooi Blokhut neerzetten, meer werkruimte, iets warmer ... en veel mooier dan dit.
Over 13 weken krijg ik, als het goed is, de vergunning en dan kan ik aan de gang, ik kan niet wachten."

"Ted, mag ik 4 bossen chrysanten, wel die mooie hoor...die vorige hebben 3 weken gestaan! Het is voor mij en mijn dochter; zij is een beetje ziek en ik wil haar een beetje vrolijkheid schenken."
Voor deze soort contacten heeft Ted alles over; zo heeft iedere klant een verhaal, een mededeling, een anekdote, en daar fleurt Ted van op.

Ted in z'n element wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, april 2010

Voor bloemen en (hang)planten wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, april 2010

Voor bloemen en (hang)planten wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, april 2010 Door: Jan van Zijp

Hier doet Ted het voor: contact met de klant wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, april 2010

zomaar

hoi ted ik heb dit van je ouders leuk hoor je lijkt veel op je vaderveel succes met je bloemen kraam liefs elly