Snackcar Uivel

"Wat mij opvalt aan de verhalen over Osdorp zijn de bekende snack-bars die genoemd worden."

Ik weet dat met name Van Vliet aan de Osdorperban wel het best bekend stond.
Ome Arie op Hoekenes is genoemd. Deze stond volgens mij bekend om zijn ribbelpatat.
Ook de snack-bar van Dirk op tussenmeer is aan het geheugen toevertrouwd.

Midden jaren 70 werd er plotseling zo'n ultramoderne snackcar als Osdorper hofleverancier toegevoegd. Die snackcar hoorde je al van verre aankomen door zijn herkenningsmelodie. Een klein manneke, beetje kaal en een donkere bril. Wie kent zijn naam nog? Het ligt op het puntje van mijn tong. Ik herinner mij hem als een aardige man maar ik begreep op de leeftijd die ik destijds had dat hij een flinke concurrent zou kunnen zijn voor eerder genoemde firma's. Dus eigenlijk een minder welkome gast.

Een vijfde minstens zo belangrijke Osdorpse ondernemer was de familie Uivel. (Spel ik het goed?) Hen wil ik aan het rijtje toevoegen. Deze familie woonde ergens in de punt van Osdorp. Zoon Dennis leerde ik kennen op de middelbare school en als ik mij goed herinner ook bij dansschool Ben & Gré de Wit. Deze familie was bekend door de "wat kleinere" snackwagen die op de juiste tijdstippen op de juiste plaats stond: snackbar Uivel.

Zoon René was ook ondernemer. Hem leerde ik kennen via zijn rijschool REJO. Een gozer die zo nu en dan kon ontploffen als ik op de snelweg in zijn achteruit probeerde te schakelen. Aan de andere kant een jongen met een gouden hart. Hij nam de tijd om mijn moeder aan het rijbewijs te helpen en was verschrikkelijk kwaad op de examinator als ze eens zakte. Ook ik moest soms zijn gemopper doorstaan. Ruwe bolster…
Uiteindelijk haalde ook ik mijn rijbewijs en het contact verwaaide. Later ben ik als buschauffeur René nog wel een keer tegen gekomen. Mijn tijdelijke carrière die ooit begon bij REJO.

Hierbij dus mijn ode aan deze ondernemende familie.

Ik loop al wat jaartjes mee op het GvW, zowel als schrijver als lezer.
Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar verhalen over Osdorp en Geuzenveld. En zoals de oplettende lezer merkt zitten er tussen alle herinneringen pareltjes die het lezen meer dan waard zijn!
Hilbert Steensma

Mario G Rouwenhorst

Rijlessen bij Uivel

Ken Jos Uivel zeker, werkt volgens mij al jaren bij ING Bank. Contact helaas wat laten versloffen. Ik heb mijn rijlessen nog gehad bij zijn moeder mw. Uivel. Na 4 lessen kreeg ik de auto mee voor het rijexamen. Na 2 x uiteindelijk met maar 6 lesuren geslaagd. Hulde want ik had mijn rijbewijs wel heel voordelig gehaald.
Vrijdagavond steevast naar de Uitweg !

Rudi

Snackbar Uivel

Hallo, ik heb nog een tijd gevoetbald bij ODIV met Rene Uivel en nog met zijn broer Dennis.
Zover ik weet had/heeft Rene een snackbar op de Anthony Fokkerweg tegenover de Praxis
Overigens had je ook nog een snackbar "Dicke Mick" op de plek waar Uivel een lange tijd zijn snackbar had op de hoek van de Osdorperban - Ingelandenweg

Rudi

rijdende snackbars osdorp

Hi mensen, we hebben toch ook nog de rijdende snackbar van Cor Stroeven gehad die de kinderen altijd de oude en kleine stompjes patat verkocht als er geen ouders bij waren?

Ger vd Horst

Re: Re: Re: Re: Re: Patatje halen

Gerda Oost:
joke:Ger vd Horst:Cor:Jan Luiten:Nog meer snackbars. In onze buurt had je Gerjo, in de Zoelenkerkstraat, als ik het wel heb. De eigenaar was nogal klein van stuk en redelijk aan de maat, maar ik heb zelden iemand zo hard zien rennen als die keer dat hij achter een jongen aanrende, die iets uit zijn zaak gestolen had.Verder zat er een patatzaak op Tussenmeer waar nu Verona zit. Bij Verona hadden ze volgens mij ook patat. Toen ik nog in Osdorp woonde, en dat is inmiddels 25 jaar geleden, werkten bij Verona een vader met 3 zoons in de zaak. Vorige week kwam ik er nog langs en zag 1 van de zoons achter de toonbank staan. Verbeeld ik het me nou, of herkende hij mij ook nog?Dat was mijn vader Kees van der Horst, tot 1977 hebben ze deze zaak gehad.>En ook mijn vader .dat is ook vader
Hoi Ger, ik heb nog bij je vader en moeder Kees en Betty gewerkt in de snackbar, hoe is het met je zus en broer Joke en Corrie? Mijn naam is Gerda Oost ik woonde in de Lederambachtstraat en mijn vriendin was toen Meta van de Pieter Callandlaan.

Hallo Gerda wat leuk om dit te lezen ,Met Joke en Cor gaat het goed Joke woont in zeeland en Cor in Montfort nabij Roermond,Ik zelf woon in Herkenbosch ongeveer 6 km van Roermond.Pap en mam zijn ondertussen overleden . Ik kan mij je vader ook nog goed herinneren ik was vaak in het wekend op de bouwplaats bij ome Oost zoals wij hem noemde.Ik kan mij nog een verhaal herinneren over de bouw plaats bij de in aanbouw zijnde sluizen bij sloten Ome Roel ( de Blauwe) die daar werkte als timmerman had een partijtje ijzer weggelegd maar in het wekend had ome Oost die gevonden. Dit alles kwam uit toen die twee in de snackbar met elkaar praten ,toen zei ome Roel tegen ome Oost "dan is de opbrengst goed terecht gekomen aan drank en vrouwen".Ik vind het leuk dat ik nog bekende tegenkom op deze site.Groetjes uit Limburg.

joke van schaik van der horst

Gerda Oost:

hallo gerda oost ik ben joke en dat jij bij mijn ouders werkte weet ik nog wel jou vader ken ik ook wel wij zeiden altijd oom oost hij werkte in de bouw als nachtwaker en ja met mij gaat alles goed hoor ik woon nu in zeeland kapelle

Gerda Oost

Re: Re: Re: Re: Patatje halen

joke:

Sandra L

osdorp

He hilbert kan je je ook de ronde van osdorp nog herinneren?

Ron

Re: Re: Re: Patatje halen

Ger vd Horst:
>En ook mijn vader .

Gerjo werd later snackbar bennie. Gerund door twee gasten dacht uit leiderdorp tot dacht begin 1980. hadden daar speciale milkshakes en ijs weet en heb zelf gezien dat overal een scheutje chloor in ging beter voor de hygiëne werd er dan geclaimd.

Michiel Blijboom

Uivel/Graanstra

Tussen Uivel en Graanstra was het dagelijks 'oorlog', in de Jacob Geelstraat in de jaren '70, waar MAVO Slotervaart en het Pius X Lyceum de magneten waren. Uivel had een kleine kar en gaf weleens wat weg, Graanstra bezat een rijdend paleis en was zakelijker. Uivel heb ik voor het laatst gezien op 30 april 1980, toen hij zich haastig uit de voeten maakte tijdens de kroningsrellen. Famous last words: "Ik wil best een paar centen verdienen, maar dit wordt me te gek!" Graanstra junior staat alweer jaren bij de Westertoren en heeft topfriet. Patat van... Uivel-niveau!

Rinus

rijdende snackbars

De eerste rijdende snackbar in Osdorp was van de Familie Zwart.
Later kwam ook de Fam. Uivel met een rijdende snackbar.
Ome Arie in het kleine ronde gebouwtje bij de brug, kruispunt Hoekenes, van Vliet en Gerjo waren
inderdaad de meest bekende.

joke

Ger vd Horst:

dat is ook vader

Claudia Uivel

Re: Yasmin Uivel

Yasmin Uivel:
Haha dat was mijn opa:p!

Ja lieverd en hij zou zo trots op jou zijn ook op Quiten, helaas kunnen Opa&Oma niet meer kun kleinkinderen zien opgroeien.
Dikke kus je tante Clau

Ger vd Horst

Re: Re: Patatje halen

Cor:
Dat was mijn vader Kees van der Horst, tot 1977 hebben ze deze zaak gehad.

Yasmin Uivel

Re: De rijdende snackbar "Uivel"

Claudia Uivel:
Ja,Dat was mijn vader, hij had ook samen met mijn moeder een rijsschool. Mijn vader kwam vroeger veel bij Odiv en heel veel mensen kennen de FAM Uivel. Zelfs moi (Claudia) dochter stond op zaterdag wel eens in de kar en als er voetbal was bij het station leuke tijden. Helaas leven mijn ouders niet meer, maar wel altijd leuke herinneringen in OsdorpClaudia Uivel

Heeei Claudiaaa:D!

Claudia Uivel