Opening struinpaden

7 Fans

Vrijdag 26 februari 2010 zijn de eerste 'struinpaden' in de Osdorper Binnenpolder officieel geopend door wethouders van de centrale stad - Marijke Vos - en van de stadsdelen Geuzenveld (Tys de Ruijter) en Osdorp (Kees Steenman).

Kees Steenman, Marijke Vos en Tys de Ruijter op de pontonbrug in de Osdorpervaart op de grens tussen Geuzenveld en Osdorp wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 26 februari 2010

De paden moeten nog 'afgemaakt' worden, maar deze zomer kunt u door de natuur struinen in de meest westelijke stadsdelen van Amsterdam.

Kijk ook naar het amateurfilmpje van de opening:

En er kwamen heel wat mensen kijken, ondanks het slechte weer. Maar in de feesttent stond de taart klaar om - net als het gebied straks - doorsneden te worden.

De feesttent was makkelijk te vinden door de strak staande vlaggen wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 26 februari 2010 Door: Jan van Zijp

De smakelijke plattegrond van de polders wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 26 februari 2010 Door: Jan van Zijp

Het struinpad van Zuid naar Noord dwars door de polder  <p>Wie, wat, wanneer, waar. Kaartfragment van: <a href="http://www.groene-as.nl/downloads/6/file_4.pdf">www.groene-as.nl/downloads/6/file_4.pdf</a></p>

Het struinpad van Zuid naar Noord dwars door de polder

Wie, wat, wanneer, waar. Kaartfragment van: www.groene-as.nl/downloads/6/file_4.pdf

Door: Jan van Zijp

Jan van Zijp

Nog geen pad te betreden of te berijden

Beste Jan Wiebenga,

Ik zou het nog maar eventjes ergens anders zoeken, want het was niet meer dan een symbolische 'opening'. De pontonbrug is alweer weg en de paden zijn nog gras, blubber en ijs. Maar dat laatste zal wel weer smelten.

Jan Wiebenga

op onderzoek

Dit gaan wij zo gauw het beter (fiets)weer is onderzoeken. Het begint alweer te kriebelen. Ik kijk ook uit naar een echte fietskaart waar deze nieuwe ontwikkeling aangegeven staat. Dat zal nog toch nog moeilijk worden denk ik.

Jan van Zijp

Bebouwing

Beste Jan,

De kavels die je op de kaart ziet zijn gewoon de volkstuintjes.
Amsterdam wil van het gebied - na de aanleg van de Westrandweg - een recreatief verblijfsgebied maken.

Jan Luiiten

Osdorper Binnenpolder Zuid

Jan, bedankt voor het kaartfragment.
Ze zijn wel heel wat meer van plan dat alleen de aanleg van fietspaden. Wat mij opviel is dat de Osdorper Binnenpolder Zuid in het plan Tuinen van West staat aangegeven als Stadslandbouw, maar op het kaartfragment met het nieuwe fietspad als bebouwing. Heeft de gemeente Amsterdam hier bouwplannen? Ik heb natuurlijk weinig recht van spreken, omdat ik opgegroeid ben op de opgespoten terreinen van Amsterdam-West, maar de Osdorper Binnenpolder Zuid is nog echt zo'n Hollands veengebiedje, waarvan het jammer zou zijn dat het opgeofferd zou worden aan bebouwing.

Jan van Zijp

Plattegrond

Beste Jan,

Er hingen ook grotere kaarten aan de wand (tentzeil), maar er was (nog) geen kaartmateriaal voor de belangstellenden. Ook van de inrichting van Kluut 2, het natuurcompensatiegebied tegen Halfweg aan, is nog geen definitief ontwerp beschikbaar, hoewel ze al met de aanleg begonnen zijn....

Wel heb ik een kaartfragment toegevoegd. Klik op de link voor een 'beter' beeld.

Jan Luiten

struiners

Lijkt me een leuk om daar eens te gaan wandelen! Merkwaardig genoeg ben in de Osdorper Binnenpolder zelden geweest om de natuur daar eens wat nader te bekijken, terwijl ik er jaren lang vlakbij gewoond heb. Zal wel met de moeilijke toegankelijkheid te maken hebben.
Is er ergens een plattegrond van het gebied op het internet te vinden waar de struinpaden op staan? Als ik naar de taart kijk, lijkt dat wel zo te zijn. Als dat nou maar niet de enige plattegrond is (geweest)..........