Graafwerk in de polder

De Osdorperbinnenpolder wordt helemaal ondersteboven gehaald voor de aanleg van de Westrandweg.

Graven in de Osdorperbinnenpolder-Noord (Geuzenveld) wie, wat, wanneer, waar Foto: Ook zichtbaar de Tom Schreursweg en het (afgezette) nieuwe fietspad: het Kamelenpad, 19 januari 2010, Jan van Zijp

Als compensatie voor het verloren gaan van een stuk natuur bij de aanleg van de Westrandweg, wordt het deel van de Osdorperbinnenpolder dat ligt ten westen van de toekomstige Westrandweg ingericht als natuurgebied.
Hoe die inrichting er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar de plannen spreken van een 'moeras-achtige' indeling.

Er is ook een filmpje van de graafwerkzaamheden op YouTube.
N.B. Het filmpje is - in zes delen die aan elkaar geplakt zijn - gemaakt met een kleine digitale fotocamera, dus de kwaliteit is matig.

Jan Luiten

Moeras

Citaat uit 'Natuurleven in en om Amsterdam' van F. Koster: In den hoek bij Halfweg krijgen wij dan de groote veenderijen, waar nog altijd turf gebaggerd wordt. Wij hebben ons wel eens afgevraagd of men hier geen prachtige gelegenheid krijgt om een uitgestrekt recreatieoord te scheppen voor de watersport. (1939). Dat recreatieoord is er gelukkig nooit gekomen. Nu dus wel die weg. Het landschap versnippert verder.
Mijn voorstel voor het gebiedje ten westen van de nieuwe weg zou zijn hier niets mee te doen. Bij mijn weten ligt er al decennia een rietveld, misschien nu wat meer dichtgegroeid met boompjes, maar wel een stukje echt Holland. Die moerasachtige indeling is er dus al............