Woordkunst

De buurt kleur geven en het contact met de buurtbewoners versterken

Buiten, vrolijk, geluk, mooi, liefde, hoop, lach, samen-  dit zijn de woorden waar het om draait wie, wat, wanneer, waar Foto: Angar Veerkamp, 10 maart 2010

Buiten, vrolijk, geluk, mooi, liefde, hoop, lach, samen- dit zijn de woorden waar het om draait wie, wat, wanneer, waar Foto: Angar Veerkamp, 10 maart 2010 Door: Jan van Zijp

Woorden verspreiden, ideeën verzamelen

Woensdag 10 maart kwamen op uitnodiging van Saskia Hoogendoorn & Martijn Wijnands – zij vormen de projectleiding van BuurtWeb De Aker – de deelnemende bewoners aan het woordkunstproject bijeen in Garage Notweg. Dit is een voormalige autogarage aan de Notweg die is omgebouwd tot creatieve hotspot voor social design, waar sociaal georiënteerde creatieven en kunstenaars, en maatschappelijke (buurt)initiatieven elkaar vinden.

Van woord tot idee

De woorden die in de woordlichtkastjes in de verschillende vensterbanken staan zijn de bron geweest van de plannen die de bewoners bedacht hebben om de buurt kleur te geven en het contact met de buurtbewoners te versterken. Het doel van deze bijeenkomst was het verder vormgeven van de mooie ideeën die in de lucht hangen. Als symbool hiervan stond in de garage Notweg een echt vliegtuig geparkeerd met daarachter een sleep van de woorden waar het om draait.

Er hangt wat in de lucht

Na de presentatie van de plannen borrelden en bruisten de tips en ideeën door de
Garage. Mensen werden enthousiast om hun ideeën uit te werken en de plannen te realiseren. Een idee van henzelf of in aansluiting op de plannen van een buur.

De komende weken zal hier verder aan gewerkt worden door een steeds groter wordende groep van bewoners van De Aker. De ideeën zullen niet in de lucht blijven hangen en uiteindelijk zal niemand in De Aker ontkomen aan de positieve energie die dit project veroorzaakt.

Vlieg met ons mee wie, wat, wanneer, waar Foto: Angar Veerkamp, 10 maart 2010

Vlieg met ons mee wie, wat, wanneer, waar Foto: Angar Veerkamp, 10 maart 2010 Door: Jan van Zijp