Wistjedatje (10)

Grofvuil

Waar staat deze vuilnis? wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan Wiebenga, 2010

Waar staat deze vuilnis? wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan Wiebenga, 2010 Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Het onderwerp van deze nieuwe opgave is 'straatmeubilair'.
Aanwijzing: vlak bij een zwembad.

Stuur uw reactie naar de redactie! (Dus niet verklappen in een reactie onder deze puzzel.)

Vanwege de vakantie volgt de oplossing van dit Wistjedatje pas op 30 juni.

De oplossing van Wistjedatje 9:
Die werd al snel ingestuurd door Jan Luiten: "Makkie, dit is al jaren het Gerardhuis aan de Slotermeerlaan. Helaas weet ik er niets over te vertellen. Wat de architectuur betreft: onmiskenbaar jaren 60/70. Licht, lucht en ruimte in een strak jasje! Heeft sterk de voorkeur boven de huidige 'Bronx-blokken'!"

De scheve balkonnetjes van het monument het A.H. Gerhardhuis aan de Slotermeerlaan wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 2007 Foto: Jan van Zijp, 2007 Foto: Jan van Zijp Door: Jan van Zijp

bert klop

kunst??

dit is ongetwijfeld een al dan niet gesubsidieerd kunstwerk op een plek, waar bejaarden met rollators over hadden kunnen steken. ik denk dat de weg op de achtergrond de Plesmanlaan is.