In de voetsporen van Juliana

Tour op 7 oktober 2012, aanvang 11:30 uur

1 Fan

Een tour vanaf de plaquette die herinnert aan de opening van de Westelijke Tuinsteden door koningin Juliana in 1952, omlijst met verhalen van pioniers, langs belangrijke locaties uit de beginperiode van Tuinstad Slotermeer. Wie weet komen we onderweg wel echte pioniers tegen!

Plaquette onthuld door koningin Juliana Plaquette ter nagedachtenis aan oficiële opening van het stadsdeel Geuzenveld Slotermeer in 1952 door Koningin Juliana.

De tour begint bij waar het allemaal begon, de plaquette op de brug van de Burgemeester De Vlugtlaan, naast de dijk. Shirley Brandeis vertelt beeldend, aan de hand van plaatjes, over hoe het toen was. Geïnspireerd door de verhalen van echte pioniers die kwamen wonen op het zand.

De wandeling gaat langs het huis waar Juliana op bezoek ging. Daar komen toehoorders eindelijk te weten wat er met het sigaretje is gebeurd dat zij bij deze familie rookte. Dan langs de flat Westereind, de Slootermeerschool en ...
Een rondleiding met onverwachte ontmoetingen en verrassende elementen.

Aanmelden via de e-mail: nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl

Zondag 14 oktober - Open Museum met extra programma
De hele maand oktober is het Van Eesterenmuseum gratis toegankelijk. Op vrijdagen en zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 uur start er onder leiding van een gids een rondleiding door het buitenmuseum, het buurtje dat als beschermd stadsgezicht is aangewezen. Rondleidingen kosten € 5,-. Op zondag 7 en zondag 14 oktober is er een extra openstelling van het museum en is de rondleiding van 14:00 gratis. Ook is de tentoonstelling te zien van Nieuw-West Open.

In oktober staat het gebied aan weerszijden van de Burgemeester de Vlugtlaan in Slotermeer in de schijnwerpers. Hier werd 60 jaar geleden Tuinstad Slotermeer 'geopend', de eerste tuinstad van de Westelijke Tuinsteden. Het huidige stadsdeel Nieuw-West. Samen met Nieuw-West Open, het programma dat maar liefst 60 weken Nieuw-West verkent, viert het museum in oktober de verjaardag van het 60-jarige gebied. We kijken samen terug, we kijken vooruit maar vooral om ons heen.