Mag ik van jou … Nieuw-West?

Een uniek ‘ouderwets’ kwartetspel

wie, wat, wanneer, waar

wie, wat, wanneer, waar Door: Jan van Zijp

Een idee van Shirley Brandeis, gefotografeerd en - in opdracht van stadsdeel Nieuw-West - uitgebracht als kwartetspel. Nieuw-West in 48 foto’s verdeeld over 12 onderwerpen. Is er een leukere manier om Nieuw-West te promoten?

Vier bruggen, vier kunstuitingen, vier kaarten over natuur en milieu, enzovoort. Tijdens het spelen passeren heel veel locaties de revue en komen de herinneringen als vanzelf naar boven: “O ja, zo fietste ik altijd naar school” en “Hé, dat komt mij bekend voor! Daar gingen wij vroeger altijd heen”. En natuurlijk ga je vanzelf terugdenken aan die ouderwetse spelletjesavonden - zonder televisie - met het hele gezin. En niet vals spelen, ook al had je bijna je lievelingskwartet vol.

Tijdens de Buurtcamping op het grasveld langs de Burgemeester Vening Meineszlaan op zaterdag 12 juni zal Shirley Brandeis ’s middags het kwartetspel inwijden door het voor het eerst in het openbaar te spelen. En, heel toepasselijk, in het spel zit ook een kwartet ‘Actieve Bewoners’ met daarop onder andere de Buurtcamping.

Kortom, het kwartetspel is een heel leuk idee en in deze tijd van moderne spelletjesmachines een prima initiatief! Je leert meer over een levendig deel van Amsterdam met een betrekkelijk jonge historie. Dus koop het en speel het. Of geef het weg aan familie, vrienden of kennissen. Een heel leuk cadeau.

Het mooi uitgevoerde kwartetspel kost € 7,50 en is vanaf zaterdag 12 juni 2010 verkrijgbaar bij:
- Deco Home Brandeis
Burgemeester de Vlugtlaan 17-19, 1063 BG Amsterdam-Slotermeer
- Meck & Holt Boekhandel
Johan Huizingalaan 185, 1065JA Amsterdam-Slotervaart
Tussen Meer 48, 1068 GA Amsterdam-Osdorp
- De Brug
Aalbersestraat 248a, 1067 GM Amsterdam-Geuzenveld (op werkdagen van 9-17 uur)

Of wilt u het kwartetspel opgestuurd krijgen? Dat kan ook. Stort € 9,95 op (post)bankrekening 4223786 van Stichting Geheugen van West te Amsterdam en vermeld in ieder geval uw postcode en huisnummer.
Wilt u er zeker van zijn dat het kwartetspel op het goede adres bezorgd wordt, stuur dan ook een e-mail met uw naam en adres naar het Geheugen van West (klik hier).

Kwartet! wie, wat, wanneer, waar

Kwartet! wie, wat, wanneer, waar Door: Jan van Zijp