High Tea voor 55-plus

Verteller: Rita Sol
7 Fans

Contact houden met de wijk waar je woont en je niet eenzaam voelen is belangrijk. Met de High Tea van zaterdagmiddag11 september - van twee tot vijf uur - in Het Pluspunt wil buurtbewoonster Rita Sol oudere, eenzame bewoners in Nieuw-West bereiken.

U bent welkom in Het Pluspunt Foto: Shirley Brandeis

Een bewonersinitiatief

Een idee van een bewoner dat door het stadsdeel als Goed Idee wordt bestempeld en waarbij een budget beschikbaar wordt gemaakt. Bewoonster Rita Sol wilde graag ouderen en gehandicapten met elkaar in contact brengen. Beide groepen hebben soms moeite met het leggen van die contacten en zijn eenzaam. Een gezellige middag in de buurt leek haar een goed idee. En dat vond het stadsdeel ook. Met deze hulp én die van vele Zonnebloemvrijwilligers kan Rita nu een High Tea op 11 september organiseren. Rita: “We willen hiermee graag bewoners bereiken die echt eenzaam zijn en geen of weinig contacten in de buurt hebben. Hopelijk lukt dat wel op deze middag. Buurtbewoners, vanaf vijfenvijftig jaar, zijn welkom!”

Lekkere dingen

Allemaal lekkere dingen, zo omschrijft Rita de High Tea. “Het is een Engelse gewoonte, ontstaan in de zeventiende eeuw, toen het nog afternoon tea heette. Tijdens een High Tea drinkt men thee en eet men kleine gebakjes, bonbons, scones met room en hartige hapjes, zoals zalm- en kommersandwiches. En daar neemt men dan de tijd voor. Wij dus ook! De middag duurt van twee tot vijf uur.”

Quiz

De middag wordt omlijst door een muzikale quiz, door Rita samengesteld. “De vragen gaan over vroeger, over muziek uit de jaren vijftig tot en met tachtig. Met veel Amsterdamse muziek ook, van onder andere Willy Alberti. Veel liedjes zijn oude toppers en heel herkenbaar. Voor de spanning heb ik een paar moeilijke vragen bedacht én is er een prijs te winnen!”

Informatie

Het Pluspunt is gelegen aan de Albardakade 5 (nabij het Lambertus Zijlplein) en is bereikbaar met tram 13 (eindpunt). Er is plek voor vijfendertig bezoekers. Kosten: € 2,50 per persoon. Aanmelden kan bij Rita Sol via 020 – 611 78 72 (na 18 uur). De middag werd mogelijk gemaakt door een subsidie van het stadsdeel in het kader van Goed Idee.