Kunstenaar wil zo graag zijn kunstwerk maken

Hulp gevraagd (nog maar een paar dagen tijd)

Artist impression van Under Heaven 3

Onbereikbaar

Midden in een waterpoel in Nieuw-West, heel dichtbij West, wil kunstenaar (en buurtbewoner) Leonard van Munster een eiland laten verrijzen met daarop een plek ‘waar je graag zou willen zijn’. Een ‘onbereikbaar’ eiland moet het worden. Onbereikbaar lijkt het letterlijk te worden, want er zijn nog veel donaties nodig voor dit kunstproject werkelijkheid kan worden.

Een eeuwig bloeiende Japanse kers. Op een berg. Met een kletterende waterval. En een huis. Iets tussen een charmant zelf geknutseld tuinhuis en een luxe villa in. Er groeien weelderige bloemen en planten en er zou een aanlegsteiger kunnen staan pal naast het parelwitte strandje. Er zijn ook bankjes, waar de toeschouwer kan fantaseren over hoe en waar hij op dat eiland zou willen verblijven of wonen... “Een onbereikbaar mini-landschap wordt het”, vertelt kunstenaar Leonard van Munster. “Een plek waar rechtlijnige architectonische bouwwerken samen gaan met de natuur. Een samenspel van contrasterende combinaties. Dat moet het worden.” Dit alles wordt momenteel onderaan de Hemboogzone op een braakliggend stukje terrein, op bijna de grens tussen West en Nieuw-West, gebouwd.

Nummer 3

Het stadsdeel heeft de basisconstructie voor het eiland in de vijver al gerealiseerd. Maar de financiering voor het daadwerkelijke kunstwerk is nog niet rond. Momenteel is 51 procent van de benodigde 35.000 euro binnen. Daarmee kan ook het kunstwerk op het eiland gebouwd worden. De kunstenaar heeft nog tot 28 februari om dit zogenoemde ‘Under Heaven 3’ (een vervolg op Under Heaven 2, dat onder het viaduct op de grens van Bos en Lommer en Slotermeer staat) financieel rond te krijgen en richt zich nu op donaties.

Kijk voor informatie of donatie op: website voordekunst.
Doneren kan eenvoudig via Ideal en is mogelijk vanaf tien euro. Zie ook Van Munsters blog (http://www.leonardvanmunster.com/blog) met een filmpje over ‘the making of’ van de basisconstructie voor het eiland.