Directeur in z’n nopjes

6 Fans

zaterdag 19 maart om kwart over één ontving het Van Eesterenmuseum zijn duizendste bezoeker sinds de opening. Het was de totaal verraste Dionne Baaré uit Woerden.

Duizendste bezoeker (rechts) krijgt tentoonstellingsboek van schrijfster Ineke Teijmant. Foto: Erik Swierstra, 19 maart 2011

Dionne was samen met een groepje studievrienden op bezoek in het Van Eesterenmuseum. “We zijn een paar jaar geleden in Utrecht afgestudeerd in sociale geografie en planologie en gaan nog regelmatig met elkaar iets leuks doen. Het Van Eesterenmuseum interesseert ons vanwege onze achtergrond maar ook omdat meerderen van ons opgegroeid zijn in naoorlogse buurten. Wat ons aansprak was dat het niet alleen een binnenmuseum is, maar dat je een bezoek kunt combineren met een rondleiding door de buurt.”

Fotograaf Bart Sorgedrager en stadssocioloog Ineke Teijmant, samenstellers van het boek 'Geuzenveld 1953-2009', ontvingen samen met directeur Hans van der Schaaf de duizendste bezoeker. De hele groep kreeg gratis entree en koffie. Dionne kreeg het tentoonstellingsboek door de schrijfster persoonlijk uitgereikt. En bloemen van de directeur. De felicitaties werden verder kort en krachtig gehouden, zodat ze om twee uur met haar zes studievrienden mee kon met de rondleiding in het buitenmuseum. De gids had er met vierentwintig deelnemers flink zijn handen vol aan, maar had gelukkig een luide stem.

“Mooi weer zorgt direct voor meer bezoekers”, aldus directeur Van der Schaaf. “Dus de 2000-ste bezoeker zullen we wel sneller zien. Als je nagaat dat we 15 oktober open zijn gegaan en op winterse dagen minder aanloop krijgen, dan ben ik dik tevreden over dat de animo voor het museum.”

Iedere vrijdag en zaterdag is het museum aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125 open van 11:00 – 17:00 uur, en voor groepen ook op andere dagen. Bij het bezoek is een rondleiding door het Van Eesterenbuitenmuseum inbegrepen. Start om 14:00 uur. Voor meer informatie kijk op www.vaneesterenmuseum.nl of bel 020 – 447 – 1857.