Geef uw visie op Plein '40-'45

7 Fans
Ook in de toekomst gezellige drukte rond het carillon? Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 30 augustus 2008

En vraag op 11 juni een verzoeknummer aan bij de beiaardier
van het Vrijheidscarillon

Onderzoek
Op dit moment zijn deelnemers van het programma Design in Society, een multidisciplinaire onderzoeksgroep van de Hogeschool van Amsterdam, bezig met Plein '40-'45. En meer concreet gaan zij het stadsdeel Nieuw-West handreikingen doen voor de visie op het plein. Vanuit deze opdracht gaat de groep zich richten op de relatie van de identiteit van het plein en het Vrijheids carillon. Een bijzonder instrument en monument waar op dit moment weinig aandacht naar uit gaat. Zij denken dat het een gemiste kans is voor het plein om het carillon zo te verwaarlozen. Vandaar dat zij op zaterdag 11 juni een activiteit organiseren rondom het carillon.

Kom naar Plein '40-'45
Graag willen ze iedereen hiervoor uitnodigen om, onder het genot van een hapje en drankje, een verzoeknummer aan te vragen bij de beiaardier en verder te praten over de voortgang van het gebruik van het waardevolle en bijzondere monument; het vrijheidscarillon.

Datum: zaterdag 11 juni 2011
Plaats: Plein '40-'45 bij het carillon
Tijdstip: tussen 14:00 en 15:00

Organisatie Design in Society

Klaas de Haan is de vaste beiaardier, ja. Hij is de persoon die twee keer per maand de bellen laat klinken van dit prachtige instrument. Ook heeft hij de computer van het instrument ingesteld, zodat er zo nu en dan een deuntje uit het instrument komt.

Beiaardier!

Dankuwel, 'Organisatie DiS'.
Ik had op Internet wel gevonden dat Klaas de Haan het vrijheidscarillon al eerder bespeeld heeft. Maar is hij de vaste beiaardier? Heeft het Vrijheidscarillon überhaupt een vaste beiaardier? Daar kan ik niets over vinden, ook niet in mijn uitgebreide carillonbibliotheek.
Ik ben helaas morgen verhinderd, anders had ik deze vragen graag zelf ter plekke gesteld.

Beiaardier?

De beiaardier van het vrijheidscarillon is Klaas de Haan. Ontmoet hem morgen en vraag een nummer aan!