Diderot 13d: Lucas Lelieveld

Verteller: Lucas Lelieveld
Werk van Lucas Lelieveld

Tot en met 28 augustus in Diderot 13d; de tentoonstelling Rear Window

Lucas Lelieveld maakt tekeningen en schilderijen over de relatie tussen mensen en de voorwerpen waarmee zi j zich binnenshuis omringen. Ze zijn tot en met 28 augustus te zien in de tentoonstelling Rear Window, die uitgaat van het interieur van Diderot 13d.
Onze kamers bestaan uit dingen we kunnen zien, zoals een tafel, een stoel, een lamp, een kachel, bed, plant. Ze geven ons echter ook een idee van wat we niet kunnen zien: wat er in het verleden is gebeurd of wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Ze openbaren ‘hoe we ons leven inrichten om er richting aan te geven’.
Lucas Lelieveld kijkt aandachtig en geconcentreerd naar de kamers waarin we onze tijd
doorbrengen. In elk van zijn schilderijen en tekeningen toont hij een intieme wereld waarin zich, onzichtbaar maar onmiskenbaar, een mensenleven afspeelt. Daarmee houdt hij ons een spiegel voor onze eigen verborgen ervaringen en emoties voor.

Diderot 13d is het kunstenaarsinitiatief in de Diderotstraat in Nieuw-West

Adres: Diderotstraat 13d, 1064 XH Amsterdam Geuzenveld-Slotermeer
Open op telefonische afspraak via 0627283841, 0612061238, 0649848507.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer: vanaf Centraal Station tram 13, vanaf Station Sloterdijk bus 69; uitstappen bij halte Burgemeester van Leeuwenlaan, dan 5 minuten lopen.