Piet Dikken (PvdA)

De omslag is begonnen!
Aan het woord is Piet Dikken, lid van het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer voor de PvdA.

De afgelopen vier jaar is er veel veranderd in ons stadsdeel, vindt Piet Dikken, als wethouder onder andere belast met de portefeuille Economische Zaken. Als voorbeeld noemt hij de horecabeleidsvisie. Er zijn nu meer mogelijkheden voor nieuwe horecagelegenheden. Dat is iets wat ons toch niet zo bruisende stadsdeel wel kan gebruiken. De cafe’s rondom Plein '40-'45 noemt hij de voorlopers. In de toekomst zullen er meer uitgaansmogelijkheden komen, al zal het zal hier nooit een Rembrandtplein worden.
Maar dat willen we ook niet. Hier is het groen en ruim en rustig. Dat zijn de dingen waar hij al sinds 1981 met volle teugen van geniet. “Het is een fantastisch stadsdeel, ik woon hier al jaren met veel plezier”. Hij weet nog dat hij voor het eerst met zijn vrouw het stadsdeel in kwam fietsen, vanuit de Staatsliedenbuurt. “Het was echt een verrassing, zo groen en ruim en op Plein '40-'45 toch ook veel voorzieningen en winkels." Ze verhuisden voor de kinderen, die hier een prachtige jeugd hebben gehad. Maar nu de kinderen groter zijn woont het hele gezin nog altijd met veel plezier in West en geniet van dezelfde dingen.
De Heemtuin in het Sloterpark en de Noorderhof zijn Piet Dikkens favoriete plekken in de buurt. De Noorderhof vindt hij een goed voorbeeld van geslaagde stedelijke vernieuwing. “Er was verandering nodig, de buurt bestond voor 90% uit sociale huurwoningen, met veel kansarme bewoners en dat merkte je aan de voorzieningen”. Nu de stedelijke vernieuwing fysiek gezien op stoom komt zie je een omslag in de wijk. “De nieuwbouwwoningen worden vooral door de allochtone middenklasse gekocht. Zo houd je mensen met een voorbeeldfunctie in de wijk.”
“De afgelopen vier jaar is ook veel geïnvesteerd in jongeren die buiten de boot dreigen te vallen.” Hij is trots op het Serviceteam, dat werkervaringsplaatsen in de beveiliging aanbiedt. Bij de jongerenwerkplaats worden oude fietsen opgeknapt. Vrouwen van de fietscursus krijgen bij hun diploma zo’n fiets mee naar huis! Allemaal voorbeelden van projecten waarbij mensen in de gelegenheid worden gesteld mee te participeren in de samenleving.
Piet Dikken denkt dat er de komende jaren alleen maar meer reden voor mensen is om hier te komen wonen. Door de stedelijke vernieuwing komen er veel mooie woningen voor een redelijke prijs beschikbaar. Nog steeds midden in het groen, met veel speelplaatsen en een centrale ligging. Ook gelooft hij dat er over vier jaar meer mensen uit hun kansarme positie zijn gehaald, een redelijke baan hebben en participeren in de maatschappij.

Terug naar politiekelink